Jörgen Edsvik (S) debatterar i Gävle. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio
1 av 2
Jörgen Edsvik (S) debatterar i Gävle. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio
Per-Åke Fredriksson (FP) deltar i riksdagsdebatten. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio
2 av 2
Per-Åke Fredriksson (FP) deltar i riksdagsdebatten. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio

Omprioriteringar i rödgrön budget

Jörgen Edsvik, S: Vi skjuter fram ett antal frågor och prioriterar annat först
1:39 min

Trafikavstängningarna i centrala Gävle skjuts på framtiden. De röd-gröna i Gävle gör flera omprioriteringar i sin budget som presenterades i dag.

– När det gäller centrumplanen så pekar vi ut andra prioriteringar än de som låg tidigare, säger socialdemokraternas Jörgen Edsvik.

Alliansen har varit emot avstängningarna, har det påverkat er att ta bort det från ert budgetförslag?

– Vi tar inte bort det, vi skjuter fram ett antal frågor och prioriterar annat först. Det beror på att vi vet att det finns ett osäkert parlamentariskt läge att gå fram med det första förslaget, säger Jörgen Edsvik.

I dag sammanträder kommunstyrelsen i Gävle för att diskutera budgeten som ska läggas fram på kommunfullmäktige den 15 december. Folkpartiets Per-Åke Fredriksson förhandlar för Alliansen och de vill inte att budgeten ska diskuteras på mötet, de vill bordlägga det hela.

– Först sent igår fick vi handlingarna och det normala är att man får en vecka på sig att läsa igenom handlingarna och då tycker vi rimligtvis att vi borde få det nu också, säger Per-Åke Fredriksson.

Planerar Allianspartierna att lägga fram en egen budget på kommunfullmäktige den 15 december?

– Vi har jobbat med en budget parallellt sen är det så att vi vill ha full effekt för vår politik. Är det att lägga en egen budget eller alternativt lägga in ändringsyrkanden, där har vi inte bestämt oss, säger Per-Åke Fredriksson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".