malin Jönsson Ahola och Kerstin Norlén har tillsammans med fem andra startat tjejjouren Vilja i Sandviken. Foto: Cassandra Alm/SR
malin Jönsson Ahola och Kerstin Norlén har tillsammans med fem andra startat tjejjouren Vilja i Sandviken. Foto: Cassandra Alm/SR
Morgon

De har startat en tjejjour i Sandviken

Hör hela intervjun om tjejjouren i Sandviken
11 min

Mens, mobbing och att skada sig själv. Nu kan tjejer i Sandviken nu få råd och stöd genom den nystartade tjejjouren Vilja.

Sandviken saknar tjejjour - fram till nu. Boel Hedenström, My Kjerf, Caroline Holmström, Cecilia Andersson, Carolin Jonsson Lidström, Kerstin Norlén och Malin Jönsson Ahola ville engagera sig i kvinnojouren. 

– Men vi kände att det var tjejer vi ville rikta in oss på, säger Kerstin Norlén.

Den 11 november drog tjejjouren Vilja  igång. Varannan tisdag kan den som definierar sig som en unga tjej chatta om de frågor och problem de vill. Vad som är en ung tjej, får den personen det gäller själv bestämma, säger Malin och Kerstin. De sju som driver Vilja är själva mellan 23 och 31 år.

– Vi har erfarenheter av många sådana ämnen som tjejer brottas med, säger Malin Jönsson Ahola.

Lyssna på hela intervjun nedan!

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".