Pojkprojektet i Söderhamn satsar vidare

Leif-Göran Mosell, Pojkprojektet: "Har startat en ny grupp sedan Lailas bortgång"
0:49 min

Det har varit en tung tid för personerna bakom Pojkprojektet i Söderhamn sedan grundaren Laila Lindberg avled i somras. Det berättar Leif-Göran Mosell som varit med sedan starten 1997.

Projektet, som innebär att pojkar som saknar en närvarande pappa ändå får en manlig förebild, lever vidare i studieförbundet SISU:s regi.

Leif-Göran Mosell har varit med från starten 1997.

– Det har varit svårt att hantera. En person med de egenskaperna som Laila hade ersätter man inte i första taget. Vi har försökt hitta nya vägar och nya personer som ska kunna ta över, men det är inte helt lätt.

Men ni kan gå vidare eller?

– Vår förhoppning är den. Vi har i alla fall startat en ny grupp sedan Lailas bortgång och det känns jättebra, säger Leif-Göran Mosell.

Vad är det man ställer upp på när man engagerar sig i projektet?

– Att under ett år vara en del av barnens liv. Man kanske träffas en gång i månaden eller varannan vecka, det lägger man upp själv. Man gör saker tillsammans med barnen och sår lite frön kanske, om hur man kan vara som man.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".