Peter Rydesäter tävlingsledare för Bollnässkidan hoppas att det snart är vitt på backen inför tävlingen 6 december. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Peter Rydesäter, tävlingsledare för Bollnässkidan, hoppas att det snart är vitt på backen inför tävlingen 6 december. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Bollnässkidan inviger konstsnöspår på Bolle

Peter Rydesäter: Har vi ett konstsnöspår ska vi kunna ha en tidig tävling
1:41 min

Den 6 december invigs konstsnöslingan på Bollebergets fritidsanläggning för längdskidåkare med en helt ny tävling. Det är Rehns BK som lanserar Bollnässkidan i klassisk stil.

Peter Rydesäter är tävlingsledare och hoppas att tävlingen blir årligen återkommande.

– Det tror vi nog att det ska kunna bli. Det är väl kanske läge nu. Har vi ett konstsnöspår här så ska vi väl kunna ha en tidig tävling varje år.

Rehns BK i Bollnäs är mest känd för orientering, men för ett par år sedan började klubben även satsa på längdskidåkning för barn och ungdomar.

– Det har ju funnits en skidklubb i Bollnäs tidigare som lades på is och sedan togs den verksamheten över i Rehns BK för några år sedan.

Han fortsätter:

– Så har det så sakteliga startats upp en ny verksamhet. Så det är väl just den senaste vintern som vi haft en någorlunda verksamhet.

Tävlingsledaren Peter Rydesäter säger att det finns ett stort intresse för längdskidåkning i Bollnäs och han tror att en egen tävling får betydelse.

– Att vi har tävling här lokalt är viktigt för att supporta skidintresset här i Bollnäs med omnejd.

Den nya tävlingen Bollnässkidan lanseras den 6 december och är indelad i 15 klasser - från Knattar på 3 till 4 år, upp till ungdomar på 21 år.

Peter Rydesäter hoppas på ett hundratal deltagare.

– Vi har ett tiotal anmälda redan nu, någon från Falun till och med.

Till tävlingen den 6 december fattas det nu en del funktionärer och även snö.

Hittills har det varit för varmt för att köra igång snökanonerna, men än är det ingen panik.

– Det är väl inte oväntat att det kan bli så här så det är bara att ta det med ro, säger Peter Rydesäter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".