Nu är finalnamnen klara för den nya arenan. Foto: Johan Skoog Arkitektkontor AB
Nu är finalnamnen klara för den nya arenan. Foto: Johan Skoog Arkitektkontor AB

Fortsatt kontrovers kring finalnamnen för arenan

Juryn har valt ut fem finalnamn för fotbollsarenan. De fem namnen valdes ut av drygt 230 namnförslag som skickades in. Meningarna om det framtida namnet är omstritt.

Rösta på ditt favoritnamn! Vilket är det bästa namnet på stadens nya arena?

Allmänheten kan vara med och rösta fram sin favorit fram till torsdag den 27 november.

Det namn som får flest röster blir fotbollsarenans namn så ta chansen att påverka och rösta. Vinnarnamnet presenteras på Bockinvigningen den 30 november på Slottstorget.

Rösta kan man göra på kommunens hemsida och via Gävle stads facebooksida.

Finalnamnen och juryns motivering till respektive namn är följande:

Gavlevallen

Namnet håller samman väl med andra arenor och anläggningar på Gavlehov. Namnkombinationer med ”vall” är dessutom klassiska i fotbollsammanhang, inte minst med vårt eget Strömvallen.

Gefleborgen

Ett bra försvar är grunden för all fotboll. Det är också Gefle IF:s adelsmärke. Ordet borg förkroppsligar allt detta. Fotbollsarenan kommer också på sikt att omfatta två höga torn som förstärker ”borgkänslan”.

Drömvallen

Drömvallen är inte bara en plats för fotboll. Det är en plats för drömmar och för alla som har en dröm om att en gång få spela där. Det är också en blinkning till Strömvallen.

Gavlehöjden

Arenan ligger på en höjd, vi har ett Fjärran höjder bad i staden och att sikta på nya höjder är en del av det klassiska olympiska mottot som väl passar väl in på vad Gavlehov arenaby handlar om.

Himlavallen

Himmelsblått är färgen på stadens bästa fotbollslag. Arenan är också öppen mot himlen så att det går att sikta mot stjärnorna för alla som är där, på planen eller på läktaren.

Rösta på ditt favoritnamn nedanför! Vilket är det bästa namnet på stadens nya arena? Diskutera gärna och motivera i kommentatorsfältet!

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".