Johan Adolfsson, kommunikationschef på Gävle kommun. Foto: Anna-Karin Lampou/Sveriges Radio
Johan Adolfsson, kommunikationschef på Gävle kommun. Foto: Anna-Karin Lampou/Sveriges Radio

Så säger Gävle om namnet på arenan

Dexter, gävlebo: Gefleborgen låter bra
1:37 min

Idag avslöjades de fem namn som gävleborna kan rösta på till den nya fotbollsarenan. De fem finalisterna är: Gavlevallen, Gefleborgen, Drömvallen, Gavlehöjden och Himlavallen.

– Himlavallen var la' fint, säger Agneta Ivarsson.

Umeåbon Calle Renström som är på besök i staden tycker att Gavlehöjden låter som ett bra alternativ, medan Gävlebon Dexter röstar på Gefleborgen.

– Drömvallen, lätt, säger Cecilia Edpil. Det är roligaste namnet, lite annorlunda, sticker ut lite från mängden.

Fram till nästa torsdag kan allmänheten rösta på vad som ska bli namnet på Gävles nya fotbollsarena. Vinnaren presenteras när Gävlebocken invigs nästa söndag på första advent.

Juryn har bland annat bestått av kommunens gävleambassadörer, engagerade gävlebor som brinner för sin stad. Med juryns hjälp har nästan 250 unika namn kokats ner till fem.

– Det var en variation bland alla förslag som kom in. Inte bara Gävle- och Gavlekombinationer, utan det fanns andra lite mer fantasifulla namn. Till exempel Drömvallen och Himlahöjden, så vi tog med dem också och gick från tre till fem förslag som man kan rösta på, säger Johan Adolfsson, kommunikationschef på Gävle kommun.

Några förslag som inte nådde till finalen var mer udda än andra säger Johan Adolfsson. Och konstigast var...

– Sockerskålen. Det var en riktigt rolig ordvits dessutom, eftersom det är engelskans soccer, och så skålen. Arenan ser ju nästan ut som en skål om man använder den liknelsen, säger Adolfsson.

Vad är din egen favorit?

– Jag tycker faktiskt Drömvallen är riktigt bra, säger Adolfsson.

Rösta på ditt favoritnamn nedanför! Vilket är det bästa namnet på stadens nya arena? Diskutera gärna och motivera i kommentatorsfältet!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".