Mathias "Bissen" Larsson. Foto: Hjärnfonden
Mathias "Bissen" Larsson. Foto: Hjärnfonden

"Bissen" Larsson inblandad i dödskrasch

Den före detta bandyspelaren Mathias "Bissen" Larsson, som bland annat spelat i både Edsbyn och Bollnäs, var tillsammans med sin fru inblandad i en våldsam bilkrasch i närheten av Rättvik på torsdagseftermiddagen.

Mathias Larsson och hans fru frontalkrockade med en bilist som prejats ut på mötande vägbana och som omkom i olyckan. Det skriver Arboga tidning.

Såväl Mathias Larsson som hans fru Emma har opererats men deras skador är inte livshotande, uppger Mathias pappa Rolf till tidningen.

Enligt de första polisrapporterna har en mötande bilist försökt köra om en framförvarande bil på fel sida. Vid omkörningen ska den bilen ha prejats över på motsatta körbanan och där mött paret Larssons stadsjeep.

Den bilist som prejade över bilen på Larssons vägbana smet från platsen men kunde senare gripas av polis. Föraren är nu häktad misstänkt för smitning och vållande till annans död, enligt Arboga tidning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".