Rädda barnens ordförande i Ljusdal, Laila Jonsson, får frivilligstipendiet. Foto: TT
Rädda barnens ordförande i Ljusdal, Laila Jonsson, får frivilligstipendiet. Foto: TT

Prisas för sitt engagemang för asylsökande familjer

Laila Jonsson
0:39 min

Ljusdals kommun delar ut ett stipendium på 10 000 kronor till Rädda barnens ordförande i Ljusdal, Laila Jonsson. Ordföranden prisas för sitt engagemang för asylsökande mammor och deras barn.

Rädda barnens ordförande i Ljusdal, Laila Jonsson, prisas nu av Ljusdals kommun för sitt engagemang för asylsökande mammor och deras barn.

– Det var min styrelse i Rädda barnen som hade nominerat mig, det var ju givetvis mycket roligt, säger Laila Johnsson till P4 Gävleborg.

Det var en enig omsorgsnämnd som under onsdagen valde henne till mottagare av ett frivilligstipendium på 10 000 kronor, bland annat för hennes mångåriga engagemang för asylsökande mödrar och deras barn.

Det var ett bra val, tycker Yvonne Oscarsson, ledamot i omsorgsnämnden.

- Det är många som gör ett bra jobb och fanns många bra sökande, men nämnden föreslog Laila. Det var roligt att nämnden var överens, säger hon.

Stipendiet är till för att stödja och uppmuntra förtjänstfulla insatser inom det sociala området och delas ut till organisationer, sammanslutningar och personer inom kommunen.

Till årets stipendium har det kommit in 12 nomineringar. Laila Jonsson nominerades för hennes engagemang för de asylsökande mödrarna och deras barn vid flyktingförläggningen i Kramsta.

Frivilligstipendiet delas ut den 8 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".