Alex Rådlund debuterar för Glada Hudikteatern.
Alex Rådlund debuterar för Glada Hudikteatern. Foto: Hasse Persson/Sveriges Radio

Glada Hudikteatern laddar upp utomlands

Glada Hudikteatern laddar upp utomlands
1:32 min

Glada Hudikteatern tar paus från föreställningen Trollkarlen från Oz, under pausen håller man teaterläger i Portugal där man hoppas kunna fylla på med fler teatertalanger från hela Sverige.

När Glada Hudikteatern nu tar paus till nästa höst från föreställningen Trollkarlen från Oz så är det utomlands och annourlunda uppladdning som gäller för ensemblen.

Det teaterläger som är knutit till teatern lämnar Hudiksvall och ska fylla på med fler teatertalanger från hela Sverige.

Per Johansson, expansiv ledare för Glada Hudikteatern berättar om lägret.

– Vi ska ha ett teaterläger i Portugal, det gör vi av flera anledningar. Dels för att våra skådespelare ska möta en annan kultur och se hur andra lever med samma förutsättningar, och så vill vi inspirera andra från Sverige.

Teaterlägret är en sorts plantskola för kommande teatertalanger som är utvecklingsstörda och dom kommer från hela Sverige. Alex Rådlund från Göteborg blev med i teatern i år.

– Det är det bästa jag gjort.

I april bär det av för hela Glada Hudikensemblen och många nya deltagare.

– Vi kommer att avsluta veckan med en teaterföreställning, det gör vi alltid när vi har läger. Alla deltagare, från hela Sverige och med några utvecklingsstörda från Portugal, ska vara med. Den kombinationen blir häftig, säger Per Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".