Järnväg. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Foto: Mikael Fritzon/Scanpix

Order räddar jobb i Bollnäs och Ljusdal

Infranord tecknar stororder
0:41 min

De runt 45 anställda på Intranord i Bollnäs och Ljusdal får behålla jobben sedan företaget tecknat ett femårskontrakt med Trafikverket. Kontraktet kan förlängas med ytterligare två år.

Personalen vid Infranord i Bollnäs och Ljusdal kan pusta ut efter att företaget tecknat ett femårskontrakt med Trafikverket.

Verksamheten på orterna hade annars fått stänga ner, säger platschef Jan Wallin.

– Jag tror att vi sannolikt inte hade varit kvar i Bollnäs och Ljusdal, så det är klart att det här betyder otroligt mycket för oss.

Från och med nästa höst och fem år framåt kommer Infranord att sköta driften av Norra stambanan mellan Gävle och Ånge. Ett avtal som är värt runt 360 miljoner kronor. Om Trafikverket är nöjda kan avtalet bli förlängt två år till.

Runt 45 anställda kunde dra en stor lättnadens suck när de får behålla sina jobb som annars med största sannolikhet försvunnit.

– Det är många som har gått med en spänd förväntan på hur det skulle gå men nu känns det bra. Nu är det bara att kavla ut ärmarna och gå ut och jobba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".