Journalisten Henrik Ek från Sätra i Gävle på språng i New York. Foto: Christian Ploog/SR Gävleborg.
Journalisten Henrik Ek från Sätra i Gävle på språng i New York. Foto: Christian Ploog/SR Gävleborg.

Henrik från Gävle jagar nyheter i New York

"Det mesta av det bästa samlas förr eller senare här"
0:36 min

Henrik Ek är född och uppvuxen i stadsdelen Sätra i Gävle, men bor och jobbar sedan flera år tillbaka som journalist i New York.

Många drömmer säkert om att resa i väg och prova på att göra något annat, någon annanstans. Sådana planer stannar kanske dock ofta vid just drömmar. Men en person som har vågat ta klivet fullt ut är Henrik Ek från Gävle. Han är född och uppvuxen i stadsdelen Sätra, men bor och jobbar sedan flera år tillbaka som journalist i New York.

– Staden är på något vis ett centrum för så väldigt många saker. Alla de bästa kockarna har restauranger här och politiska beslut fattas i mångt och mycket här. För en journalist händer det väldigt mycket saker. Ska jag bevaka sport är det NHL-hockey på högst nivå det handlar om, och ska jag bevaka konserter handlar det om Swedish House Mafia som säljer ut Madison Square Garden som första houseband någonsin. Det mesta av det bästa samlas förr eller senare här, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".