Eleverna och politikerna samlades i folkets hus för dialogträffen. Foto: Oliver Bergman/Sveriges Radio
Eleverna och politikerna samlades i folkets hus för dialogträffen. Foto: Oliver Bergman/Sveriges Radio

Elever i Hofors önskade äventyrsbad av sina politiker

Politiker träffade niondeklassare
1:40 min

Ett äventyrsbad och mer aktiviteter för unga. Det var ett par av förslagen som Hofors kommun fick när de i går bjöd in niondeklassarna till en dialogträff i speeddating-format.

Efter att en undersökning visade vad ungdomar i Hofors kommun saknade ordnade kommunen en träff med niondeklassare för att få förslag på förbättringar och ändringar.

Huvudområdena var bland annat: skolan, maten, fritidsnöjen och visioner inför framtiden. Och genom en form av speeddating gick politikerna runt till de olika grupperna som diskuterat fram förslagen. Ett populärt förslag blev att ett paradisbad skulle byggas. En särskild grupp med badet i fokus diskuterade fram vad som skulle behövas, med Linus Sandin i spetsen.

– Många rutschkanor, bra mat, större badhus, större parkering och anpassat för alla åldrar!

Men hur passar formatet "dialogträff" till att framföra sina åsikter?

– Det är skönt att alla får komma med sina åsikter och kommunen får höra vad man tycker och tänker, säger en elev som tillsammans med sin grupp pratade om drömmar och visioner för Hofors.

De hoppas att kommunen skapar mer aktiviterer för ungdomar, att använda och utöka det som redan finns idag.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".