Foto Bertil Ericson / TT
Brynäsjubel sedan Bill Sweatt gjort 1-0 under ishockeymatchen i Svenska Hockeyligan SHL mellan Brynäs IF och MODO Hockey på Gavlerinken Arena i Gävle på tisdagen. Foto Bertil Ericson / TT

Brynäs fjärde raka hemmaseger

Brynäs Anton Rödin: ”Starkbaum räddar oss hela matchen”
2:35 min

Trots att tre av Brynäs tre nyckelspelare är skadade lyckades man vinna hemma mot Modo med 4-1. 

Gävlelaget har den senaste veckan fått sätta tre av sina tyngsta spelare på skaderehabilitering för flera månader framåt: tilltänkte forwardsstjärnan Jesper Ollas (efterhängset ryggproblem), backklippan Jörgen Sundqvist (handledsfraktur) och forwardsmotorn Sebastian Enterfeldt (dubbelt armbrott).

Det fanns viss oro inför tisdagens SHL-match kring hur alla skadorna skulle påverka spelet mot gästande Modo, men Brynäs har ett par heta hockeyspelare kvar i rockärmen.

Hetast av dem just nu - Anton Rödin som med sitt segermål (2-1) och avslutande 4-1 i tom kasse gjorde poäng för sjätte matchen i rad.

– Det var ingen höjdarmatch från oss idag. Vi var inte med helt enkelt men Startbaum räddar oss i princip hela matchen och på något sätt hittar vi en väg att vinna. Det är viktigt att vinna även när man inte spelar som bäst. En sån här vinst tar jag varje dag i veckan, säger Anton Rödin till Radiosporten.

Rödins 2-1-mål kom psykologiskt viktigt också - bara två och en halv minuter efter att Modo bjudit hemmalaget på en snabb kalldusch, då Janos Hari kvitterade (1-1) redan sexton sekunder in i tredje perioden.

Men Modo, som för en gångs skulle vann skotten i de två första perioderna, har det tungt just nu. Gästerna skapade visserligen lägen i de två första perioderna som borde ha räckt till seger, men skärpan i skyttet är just nu långt ifrån bra. Om Modos nya forwardsvärvning - rutinerade NHL-veteranen Donald Brashear, 42 - kan ändra på det visar sig.

– Tyvärr så hittar vi en väg att förlora trots att vi borde ha vunnit. På något sätt lyckas vi släppa i väg det. Vi skapar bra lägen som jag tycker vi borde göra några mål på. Det är lätt att stå och säga att vi har otur. Vi måste få det att bli bättre, säger Modos tränare Anders Forsberg.

Just den här tisdagen var det i stället Brynäs som fortsatte att bygga på sin stigande form då man tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna.

Anton Rödin, som fyllde 24 år i fredags, är en av de tyngsta anledningarna till det. Brynäsforwarden har under hösten jobbat sig upp i toppen av lagets interna poängliga och har nu 20 poäng (10+10) på sitt konto.

Han är nu - om han får vara skadefri - på väg mot sin bästa säsong hittills i karriären.


Brynäs-Modo: 4-1 (0-0, 1-0, 3-1)

Andra perioden: 1-0 (9.23) Bill Sweatt (Daniel Brodin, Oskar Lindblom) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-1 (0.16) Janos Hari (Per-Åge Skröder, Joonas Lehtivuori) spel fem mot fyra, 2-1 (2.48) Anton Rödin (Lukas Kilström, Niclas Andersén), 3-1 (7.19) Jonas Nordquist (Greg Scott, Bill Sweatt) spel fem mot tre, 4-1 (18.38) Anton Rödin (David Westlund, Greg Scott).

Skott: 31-27 (7-10, 8-11, 16-6).

Utv, Brynäs: 6x2. Modo: 3x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, och Christoffer Karlsson, Vadstena.

Publik: 4 032.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".