Sara Hector. Foto: Pontus Lundahl/TT
Sara Hector i Sölden. Foto: Pontus Lundahl/TT
Alpint

Sara Hector 16:e i Aspens storslalom

Maria Pietilä Holmner blev bästa svenska med en tolfteplats i Aspens världscupstorslalom. Österrikiskan Eva-Maria Brem vann före landsmaninnan Kathrin Zettel.

De blågula förväntningarna var högt ställda inför säsongens andra världscuptävling i storslalom.

Men liksom i premiären i Sölden i slutet av oktober fick svenskorna inte till det.

Jessica Lindell Vikarby, som ledde storslalomcupen ända fram till sista tävlingen i våras och som till slut fick nöja sig med en andraplats, låg tolva efter det första åket.

Lindell Vikarby fick inte heller till det i det andra åket — där hon hade sämsta tid av de åkare som kom i mål — och slutade inte bättre än 27:a.

Pietilä Holmner, VM-silvermedaljör i storslalom i Åre-VM 2007, följde upp premiärens åttondeplats med en tolfteplats.

Men att svenskornas form inte är på topp visade sig i tidsmarginalerna. Upp till lördagens segrare skiljde 2,61 sekunder.

Sara Hector blev näst bästa svenska med en 16:e plats. Kajsa Kling, fjolårssäsongens stjärnskott i fartgrenarna, blev 23:a.

Kathrin Zettel är i ledning i världscupsammandraget, 26 poäng före amerikanskan Mikaela Shiffrin. Pietilä-Holmner är sjua, 86 poäng bakom.

Slalomspecialisten Frida Hansdotter, som körde ur i första åket i lördagens tävling, är åtta.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".