2014, Sandviken, Foto: TT
Arkivbild. Sandviken. Foto: TT

Sandviken vann toppmötet

Sandvikens Martin Falk: "Vinnartraditionen sitter i väggarna"
2:53 min

Sandviken besegrade Västerås med 6-2 och rycker i tabellen.

Västerås var det klart bättre laget under de första 60 minuterna. Laget spelade resolut och var inte nöjda med att det endast stod 1-1 i halvtid.

– Vi hade vart nöjda om vi hade haft 8-1. Jag tror det var så i våra huvud, vi var frustrerade och nästan besvikna trots att vi hade 1-1 mot Sandviken som inte förlorat i år. Det förstår jag inte, sa Västerås målvakt Andreas Bergwall.

Stefan Edberg gav sedan VSK ledningen på en hörnvariant i den 49:e minuten, men glädjen blev kortvarig. I 60:e minuten klev Sandvikens skyttekung Patrik Nilsson fram och gjorde 2-2, vilket då kändes ologiskt med tanke på Västerås spelövertag.

Men sedan vände matchen helt och Sandviken visade vilken klass laget besitter. "Stålmännen" väntade in VSK:s anstormning och kontrade sedan med både fart och kyla.

– Det var riktigt bra tempo. Västerås var bättre i första men sedan tar vi kontroll när vi spelar med större tålamod. Då trillar målen också in och vi reder ut det bra, sa Sandvikens 19-åriga målvakt Martin Falk.

Matchen slutade tillslut 6-2, och segern innebär att Sandviken rycker i tabellen och nu har fyra poäng ned till tvåan Västerås.

– Den bästa matchen så här långt i år, summerade Radiosportens expert Magnus Muhrén i sändning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".