Här är några av namnförslagen på nya arenan. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio Montage: Sveriges Radio
1 av 2
Här är några av namnförslagen på nya arenan. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio Montage: Sveriges Radio
Bygget av den nya fotbollsarenan pågår för fullt. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
2 av 2
Bygget av den nya fotbollsarenan pågår för fullt. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio

Nya namnet Gavlevallen sågas av supportergruppen Sky Blues

Jonas Larsson, Sky Blues: Det minst dåliga av fem dåliga förslag
0:33 min

I går presenterades det nya namnet på fotbollsarenan som byggs i Gävle. Fem förslag plockades fram där allmänheten fick rösta fram sin favorit. Flest röster fick Gavlevallen, ett namn som sågas av Jonas Larsson som är ledamot i Gefle IF:s supportergrupp Sky Blues.

– Det var väl det minst dåliga av fem dåliga förslag, säger Jonas Larsson.

Arenan som kommer att invigas i vår och ska ersätta Strömvallen får alltså namnet Gavlevallen. Namnet presenterades på söndagen i samband med invigningen av julbocken i Gävle.

Allmänheten fick först skicka in egna förslag där fem stycken valdes ut av en jury och sedan har det skett en omröstning kring vilket namn som skulle vinna.

Flest röster fick Gavlevallen som blir det nya namnet på arenan men Jonas Larsson från Gefle IF:s supportergrupp Sky Blues är kritisk till hur namnvalet har gått till.

– Vi har varit tydliga med att vi inte är nöjda med hur beslutsprocessen sett ut. Det var bra att ta in allmänhetens åsikter kring vad arenan ska döpas till men hur det gick till och hur juryn var utformad var vi inte alls nöjda med, säger Jonas Larsson.

Jonas Larsson tycker att det är en självklarhet att Gefle IF och supporterklubben borde fått vara med i beslutsprocessen då de är den största hyresgästen.

– I praktiken så är det för oss som arenan överhuvudtaget behövs och byggs och vi är de supportrar som kommer besöka arenan, säger han.

Var det rätt namn som vann? Kommentera nedan och rösta.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".