Ardalan Shekarabi
Civilminster Ardalan Shekarabi (S). Foto: Maja Suslin /TT

Statens Servicecenter växer i Gävle

Civilminstern: Vi sparar pengar som kan användas till kärnverksamheterna
1:25 min

Det kan bli många nya arbetstillfällen i Gävle när Statens servicecenter får ett utökat uppdrag och ska ta hand om alla myndigheters löner.

– Vi sparar pengar som kan användas till kärnverksamheterna. Och ett viktigt led i det arbetet är att koncentrera de administrativa uppgifter som statens myndigheter har till Statens Servicecenter som finns i Gävle och Östersund, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).

Myndigheter ska inte längre få sköta sina egna löneutbetalningar. I stället ska det göras av Statens servicecenter som bland annat alltså finns i Gävle.

Av landets cirka 350 myndigheter är det redan 100 som får sina löner skötta av Statens servicecenter men i regeringens budget vill man nu tvinga in alla myndigheter i fållan. Om budgeten nu går igenom på onsdag vill säga.

I så fall blir det fler jobb i Gävle men hur många det handlar om kan inte Ardalan Shekarabi säga.

– Vi har inte exakta siffror i dag men det är betydande ökning av antalet arbeten.

Att myndigheter nu tvingas göra sig av med sina lönehandläggare ser inte Ardalan Shekarabi som ett problem, men för att skynda på processen tror han på att lagstifta.

– Vi ser att den här processen kan ske snabbare, mer organiserat och samordnat, vilket gör att Servicecentret får bättre förutsättningar att bygga ut sin verksamhet och inte minst tekniken som de får ansvar för, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".