Guldsmedsbutik i Bollnäs får årets tillgänglighetspris av DHR i Gävleborg. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Guldsmedsbutik i Bollnäs får årets tillgänglighetspris av DHR i Gävleborg. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Tillgänglighetspris till guldsmedsbutik i Bollnäs

Svea Olsson, DHR: Jag är mycket tacksam för det som gjorts
0:41 min

Guldsmed Peterson i Bollnäs tilldelades på onsdagen ett pris för deras arbete med att göra butiken mer tillgänglig. Det skedde när handikapporganisationen DHR i Gävleborg för första gången delade ut ett tillgänglighetspris.

– Här är det tillgängligt. För min del i alla fall. Men det har ju byggts många fler ramper i Bollnäs. Det får vi inte glömma. Jag är mycket tacksam för det som har gjorts hittills och det är ju fler på gång, säger Svea Olsson från DHL:s lokala avdelning i Bollnäs som var med när guldsmedsbutiken fick sitt pris på onsdagen.

Vad betyder det för dig?

– Att jag kan handla som en vanlig människa. Jag behöver inte bli diskriminerad tillexempel. Ibland har jag fått stå utanför butiker och handla, poängterar Svea Olsson som trots att det blivit bättre i Bollnäs kommun inte är helt nöjd.

– Vi är aldrig riktigt nöjd. Arbetet fortsätter helatiden. Det är fortfarande många butiker som inte har fixat det här.

Utmärkelsen ska gå till någon eller några som gjort det lättare för bland annat personer med en funktionsnedsättning att ta sig fram.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".