Johan "Honken" Holmqvist har lämnat Brynäs för Almtuna. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
1 av 2
Johan "Honken" Holmqvist har lämnat Brynäs för Almtuna. Foto: Martin Svensson / Sveriges Radio
Johan Holmqvist i Brynäströjan. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
2 av 2
Johan Holmqvist i Brynäströjan. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Honken om nytändningen, skadorna och Brynäs "målvaktskris"

"Det var mycket tankar på om jag ville fortsätta"
1:27 min

Inför den här säsongen lämnade Johan Holmqvist Brynäs för spel med Almtuna i hockeyallsvenskan. P4 Gävleborg träffade honom för att prata om årets säsong, skadorna och om Brynäs påstådda målvaktskris den här säsongen.

Johan Holmqvist om...

...att hitta en ny klubb:

– Till en början så hände det ingenting, jag tog det fantastiskt lugnt över hela sommaren och funderade på vad jag ville göra. Det var mycket tankar på om jag ville fortsätta eller om jag skulle lägga av. Jag tog ganska lång tid på mig men sen gick jag in i en ruggigt hård träningsperiod för att se om kroppen skrek nej eller ville mer så då kände jag att jag vill lira hockey ett tag till.

...skadorna:

– Jag har tampats lite med det där och genomgått ett par operationer där man trott att det ska gå snabbt med rehabilitering men det har tagit betydligt längre tid och det har varit lite halvtufft. Nu har de läkt ut och jag känner mig fantastiskt fräsch.

...Brynäs målvaktskris den här säsongen:

Jag köper inte det snacket alls. De hade en tung period med sju matcher och fick inte spelet att stämma. Det kan bli så men det var kul att se att de kunde visa en styrka i att vända det där. Målvaktskris tycker jag inte det är, jag tycker att Bernhard har gjort det jättebra och både Jonas och Felix är fantastiskt bra målvakter, unga och hungriga. Det är tufft att komma in sådär men någon kris är det absolut inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".