Foto: TT.
Foto: TT.

Sexköpare i Gävle tagna på bar gärning

"Polispatrullen gick in och upptäckte paret i själva akten"
1:20 min

Igår fick polisen ett samtal från ett hotell i Gävle om misstänkt prostitution. Två män 21 respektive 26 år greps på bar gärning och står nu åtalade för köp av sexuell tjänst. 

Mikael Hedström, polisens presstalesman, berättar hur insatsen gick till:

- Patrull åker dit och spanar, efter ett tag ser man att en man lämnar hotellrummet och strax därefter  så går en ny man in. Polispatrull går in omedelbart och upptäcker då det här paret i själva akten.

- Och det är väl det bästa bevis man kan ha att polismännen ser vad som sker, han rapporteras för brottet köp av sexuell tjänst och han erkänner, säger Mikael Hedström polisens presstalesman

Kvinnan i 30 års är inte misstänkt för nåt brott men polisen har fört samtal med henne. Männen ska ha kommit i kontakt med kvinnan via internet.

Polisen har sen årsskiftet avslöjat en handfull sexköp på hotell i Gävle efter att de ingått ett nytt sammarbete med hotellen.

- Vi började känna av att det kunde misstänkas att den här verksamheten pågick i Gävle också för nåt år sen. Och i våras inledde polisområde Södra ett samarbete med hotellen i Gävle, säger polisens presstalesman Mikael Hedström.

- Då hade man ett möte, man informerade och att man var tacksam för att man samarbetar om man misstänker att den här verksamheten pågår på hotellen, säger han. 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".