Nu börjar jakten på den perfekta jullåten. Bild från Otto Cantzlers bok "När radion kom till stan". Foto: Tekniska museet
Nu börjar jakten på den perfekta jullåten. Bild från Otto Cantzlers bok "När radion kom till stan". Foto: Tekniska museet
Jakten på den perfekta jullåten

Jakten på den perfekta jullåten är i gång!

Jakten på den perfekta jullåten
3:12 min

P4 Gävleborg startar i dag jakten på den perfekta jullåten. Vi kommer ta oss fram genom bjällror, barnkörer och några "ho ho ho" för att hitta den jullåtarnas heliga graal. Ta del av vår jullåtslista och kom med fler tips på låtar som bara måste höras i juletid!

Ge oss era tips på låtar! Vilka låtar ska vara med i jakten på den perfekta jullåten med möjlighet att bli just det – den perfekta jullåten.

P4 Gävleborg har under lång tid funderat på den perfekta jullåten.

Varje jul startar tankeverksamheten och debatterna på redaktionen. Vad ska finnas med i en jullåt? Vem ska sjunga den? Vilken textrad måste finnas med? Vad är en jullåt?

I år tänker vi genom olika vägar ta oss fram till den perfekta jullåten, i år hittar vi den! Men för att kunna finna denna heliga musikgraal så behöver vi er hjälp. Vi tror att någonstans därute finns kunskapen, kunnandet och taktkänslan som kan hjälpa oss att hitta fram till den perfekta jullåten.

Jakten kommer innehålla många olika grepp och sätt att hitta låten. Vi avslutar med att låta er lyssnare rösta fram den perfekta låten. Av ett urval tips och önskemål kommer vi sakta men säkert att nå målet.

Du kan ta del av vår gemensamma låtlista – "Den perfekta jullåtslistan" på Spotify. Allteftersom vi får in fler tips fylls listan på med jullåtar.

Har du några tips eller önskemål? Skriv ditt bidrag till listan i kommentatorsfältet eller på Facebook. Du kan också ringa in ditt bidrag till 026 - 66 65 65.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".