Omkring 300 personer har sökt efter 18-åringen. Man har under eftermiddagen hittat en keps som ska tillhöra personen. Foto: Roger Nilsson/Sveriges Radio
Omkring 300 personer har sökt efter 18-åringen. Man har under eftermiddagen hittat en keps som ska tillhöra personen. Foto: Roger Nilsson/Sveriges Radio

Keps hittad under sökningen efter 18-åringen i Skutskär

Keps hittad från försvunna 18åring
0:59 min

Polisen har hittat en keps i Bodaån kring Skutskär. Kepsen ska tillhöra den 18-åriga man som är saknad sedan i söndags. Uppsalapolisen har under kvällen fokuserat sökandet till vattendraget där kepsen hittades.

Kepsen hittades i Bodaån där sökarbetet varit intensivt under måndagen med bland annat en polishelikopter på plats, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på polisen i Uppsala.

– Den senaste iakttagelsen har vi natten mot söndag, då han finns utanför en restaurang på Gävlevägen i Skutskär, sa hon tidigare under dagen.

Både polisen och personer från organisationen Missing people har varit ute och letat i närområdet efter mannen.

– Vi har under dagen koncentrerat sökningarna kring Bodaån i Skutskär, sa Lisa Sannervik vid Uppsalapolisen.

– Det senaste vi har i sökarbetet är att vi har gjort fynd i Bodaån som gör att vi fortsätter sökarbetet kring ån. Det är en keps som är hittad i ån som är konstaterad att den hör till mannen.

Strax innan klockan 21 på måndagskvällen uppger Upplandspolisen att inga nya spår av mannen har hittats, men att eftersökningar pågår för fullt och att dessa nu är koncentrerade till vattendraget där 18-åringens keps hittades tidigare under dagen.

– Vi har mörkret emot oss just nu, men vi kommer att inleda arbete med att scanna av vattenytan med ekolodsutrustning, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på polisen i Uppsala.

Har ni någon aning om vad som kan ha hänt mannen?

– Vi har pratat med folk i hans omgivning, om de har några teorier om vad som kan ha hänt honom, men det vill vi inte spekulera om i media. Målet är att vi ska hitta honom så fort som möjligt, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

I nuläget misstänker inte polisen att mannen ska ha blivit utsatt för något brott, uppger polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".