Hemvärnet anslöt till sökandet efter 18-åringen i Skutskär. Foto: Roger Nilsson/Sveriges Radio
Hemvärnet anslöt till sökandet efter 18-åringen i Skutskär. Foto: Roger Nilsson/Sveriges Radio

Hemvärnet förstärker sökandet efter försvunnen 18-åring

Inga nya spår efter 18-åringen
0:51 min

Den 18-årige man som varit försvunnen i Skutskär sedan natten mot söndag har fortfarande inte hittats. Nu förstärks sökningen med hemvärnet men än så länge finns det inga nya spår om var mannen kan befinna sig.

– Vi har inga egentliga indikationer på var han kan finnas, säger Lisa Sannervik som är polisens presstalesman på polisen i Uppsala.

I söndags hittades 18-åringens mobiltelefon där han senast syntes till och i går hittades hans keps i vattnet i Skutskär och där kommer dagens sökinsats att koncentreras till.

– Utifrån de fynd vi gjort så har vi koncentrerat sökandet till Bodaån som rinner genom Skutskär och där kommer vi fortsätta sökandet i dag. Vi kommer också att söka i närområdet kring Skutskär om det är så att han skulle ha tagit sig någon annanstans, säger Lisa Sannervik.

Förutom polis, och hjälp från organisationen Missing People så kommer nu ett 40-tal personer från Hemvärnet att delta i sökandet.

Polisens båt kommer också att finnas tillgänglig under dagen för att söka i vattnet.

Den 18-årige mannen sågs senast vid 01-tiden i söndags natt när han lämnade en krog i Skutskär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".