Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Ulf Kristersson (M). Foto: Bertil Ericson/TT

Kristersson Moderaternas nya toppnamn

"På kort sikt handlar det om att vinna val"
0:28 min

Moderaterna har utsett Ulf Kristersson till ny ekonomisk-politisk talesperson. Kristersson var socialförsäkringsminister i den förra regeringen och han har tidigare bland annat varit ordförande för moderata ungdomsförbundet och även socialborgarråd i Stockholm.

– På kort sikt står vi inför ett val, vi har en alliansbudget som har vunnit, vi har en annan regering som inte vill ha den budgeten och den här sortens osäkerhet kan vi inte ha i Sverige, säger Ulf Kristersson. 

På kort sikt handlar det om att vinna ett val, men på längre sikt handlar det om stora utmaningar, säger Kristersson: 

– Det handlar om kunskap, om företagsamhet, om förmågan att både rymma människor som arbetar med extremt hög kompetens och människor som ännu inte har den kompetensen, där tror jag att vi har väldigt mycket kvar att göra i Sverige. 

Moderaterna har i dag också utsett Elisabeth Svantesson, tidigare arbetsmarknadsminister, till ny arbetsmarknadspolitisk talesman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".