Mekanotjänst i Hudiksvall flyttar 30 tjänster.
Mekanotjänst i Hudiksvall kan flytta 30 tjänster. Foto: Mekanotjänst

Över 30 tjänster kan flyttas från Mekanotjänst i Hudiksvall

Lennart Edling, VD Mekanotjänst: Givetvis jättetråkigt besked att ge
1:14 min

Över 30 tjänster från Mekanotjänst i Hudiksvall riskerar att flyttas till bland annat Järvsö när företagets hyresavtal i Hudiksvall löper ut. Ett besked som inte var roligt att ge berättar företagets VD Lennart Edling.

– Det är givetvis ett jättetråkigt besked att ge både som representant för företaget och lika tråkigt att få som medarbetare, säger Mekanotjänst VD Lennart Edling.

Mekanotjänst hyr lokaler av HIAB i Hudiksvall men det avtalet löper ut sista december 2015 och HIAB vill utnyttja lokalerna för sin egna forskningsverksamhet. Det gör att Mekanotjänst kommer att flytta sina tjänster från Hudiksvall och förhandlingar om hur allting ska gå till har nu påbörjats.

– Vi tittar över vilka möjligheter vi har för att driva produktionen framåt. Jag har fått i uppdrag av min styrelse att inleda en förhandling om att flytta och fördela om vår produktion mellan andra produktionsenheter, säger Lennart Edling.

Orterna dit tjänsterna kan flyttas är Örnsköldsvik och Järvsö men när en flytt kan ske är inte klart. Det måste dock ske innan hyresavtalet löper ut i december nästa år.

Totalt är det 32 anställda i Hudiksvall och Lennart Edling hoppas att företaget ska kunna erbjuda de som arbetar i Hudiksvall nya tjänster på andra orter.

– Vår ambition är att vi ska kunna erbjuda så många som möjligt en alternativ anställning på någon av våra andra fabriksenheter, säger Lennart Edling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".