tråkigt men väntat besked säger bandyordförande Jan Isaksson. Foto Agneta Sundberg Sveriges Radio
tråkigt men väntat besked säger bandyordförande Jan Isaksson. Foto Agneta Sundberg Sveriges Radio

Tråkigt men väntat besked för Bollnäs bandy

Jan Isaksson: Hade hoppats på en lösning
1:34 min

Bollnäs Bandy fick igår avslag av kommunstyrelsen på sin låneansökan om 61 miljoner. Beskedet är tråkigt men väntat, säger Bollnäs Bandys ordförande Jan Isaksson idag.

En bandyhall på Sävstaås innebär högre kostnader per år för kommunen.

Ytterligare fem miljoner per år skulle det behövas i driftsbidrag och det är största hindret menade bland andra oppositionsrådet Olov Nilsson Sträng från Bollnäspartiet efter gårdagens sammanträde i kommunstyrelsen.

– Jag har förståelse för det är ett jobbigt läge för kommunen. Men på sikt måste vi ha en hall, konstaterar Jan Isaksson.

Om Bollnäs bandy själva kan hitta andra lösningar för att komma ned i den årliga kostnaden är svårt att svara på idag säger ordförande Jan Isaksson.

– Vi måste hitta finansiella lösningar som vi klarar av och det har jag inget svar på. Helt klart måste vi ha en affärsplan och hitta intäkter som svarar mot kostnaden.

Hur går ni vidare från föreningens sida?

– Vi har inte haft något möte i klubben än. Men jag vill ju absolut diskutera andra lösningar om det här spricker vilket det torde göra.

När ger ni upp tankarna på en hall i Bollnäs då?

– Det vill jag absolut inte göra för det är detsamma som att ge upp bandyn i Bollnäs.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".