I en låda ligger prins Daniels gamla gosedjur nerpackade.
1 av 3
I en låda ligger prins Daniels gamla gosedjur nerpackade. Foto Joacim Lindwall / SR Gävleborg
Här är lådan.
2 av 3
Här är lådan. Foto Joacim Lindwall / SR Gävleborg
Gunilla Brodin, föreståndare för Missionskyrkans second hand affär i Ockelbo, med prins Daniels gosedjur.
3 av 3
Gunilla Brodin, föreståndare för Missionskyrkans second hand affär i Ockelbo, med prins Daniels gosedjur. Foto Joacim Lindwall / SR Gävleborg
På väg med Jocke och Larry

Prins Daniels gosedjur i en second hand-affär i Ockelbo

"Det är med viss tvekan jag berättar om den här lådan"
1:38 min

I en pjäxkartong på en second hand-handel i Ockelbo ligger prins Daniels gosedjur nerpackade. Det var för ett par år sedan som en känd Ockelbo-familj lämnade in gosedjuren till affären.

Här kan du läsa om hur Prins Daniels gosedjur kan blir dina!

I Missionskyrkans second hand-affär i Ockelbo finns en kartong med kungligt innehåll. Det är Prins Daniels gamla gosedjur från barndomen som ligger undanstoppade i affären.

Nu är det bestämt att mjukdjuren kommer att auktioneras ut i samband med P4 Gävleborgs insamling för världens barn nästa år.

– Det var för ett par år sedan som vi var och hämtade den här lådan hemma hos en väldigt känd familj i Ockelbo, säger Gunilla Brodin som är föreståndare för second hand butiken i Ockelbo.

Gunilla Brodin berättar att man egentligen har en slags inofficiell tystnadsplikt när det handlar om vem som lämnat in gåvor, men att den här lådan är så extraordinär att det måste berättas.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".