André Myhrer i Åre
André Myhrer under det första åket i Åre. Foto: Marcus Ericsson/TT

Myhrer kan sluta med storslalom

Svenskarna får inte till det på de nya skidorna. Det kan göra att André Myhrer från Bergsjö lägger ner sin storslalomsatsning. 
– Den får en chans till, säger han efter 23:e-platsen i Åre. 

Matts Olsson blev bäste svensk på 20:e plats, 5,38 sekunder efter segraren Marcel Hirscher, Österrike. Hirscher vann med hela 1,22 sekunder före Ted Ligety, USA och 1,50 till trean Stefan Luitz, Tyskland.

– Det var roligt att åka och jag är i briljant form. Det var otroligt att dansa på skidorna som jag gjorde i dag, säger Hirscher och förklarar de stora tidsdifferenserna i tävlingen med att Åre-backen var mycket svårare än den ser ut.

När Nordica drog ner elitsatsningen bytte André Myhrer och Matts Olsson till Head. Hittills har det inte varit särskilt lyckosamt i storslalom. Myhrer har varit 20:e och inte kvalat. Olsson har varit 22:a två gånger.

– Jag är för dålig. Det känns inte lätt att åka och får man inte tillräckligt med bra träningar som man är nöjd med och lite dåliga race, då är inte självförtroendet där, säger Olsson.

– Men det är bara att fortsätta träna och försöka bli bättre. Får se om jag kan komma under 20 nästa gång.

Olsson har bara storslalom medan Myhrers förstagren är slalom. Men det är inte för att storslalom tar för mycket tid från slalom som han funderar på att sluta köra storslalom.

– I dag tyckte jag att det kändes bra hela vägen ner, men jag vet inte vad som händer, jag är inte tillräckligt bra. Jag får försöka utvärdera det och göra något åt det. Jag vet inte vad jag ska hitta på, jag kanske ska lägga ner det här och köra slalom i stället, säger Myhrer.

– Det är meningslöst att åka runt och vara 28:a och 29:a i varje race. Jag ger det en chans till i Alta Badia före jullovet i alla fall.

Den tredje svensken i andra åket, Calle Lindh, körde ur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".