Luciafestandet gav polisen en hel del jobb i natt. Foto: Fredrik Sandberg Scanpix
Luciafestandet gav polisen en hel del jobb i natt. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Scanpix

Fylla och bråk i Lucias spår

Lucianatten har enligt polisens inneburit totalt 94 ingripanden i Gävleborg, men beskrivs ändå av vakthavande polisbefäl som jämförelsevis lugn. De flesta händelserna har varit alkoholrelaterade, fylla och bråk.

I Bollnäs greps vid exempelvis vid två-tiden i natt en berusad 36-årig kvinna efter att ha sparkat en entrevärd på en krog mellan benen. Hon förhörs nu efter tillnyktring, misstänkt för misshandel.

I Söderhamn fick en man i dryga 50-årsåldern på snarlikt sätt föras till polisstationen sedan han i natt slagit ett glas i huvudet på sin före detta sambo. Kvinnan undkom med lindriga skador men mannen omhändertogs för tillnyktring och förhör nu på morgonen.

Stunttrick via refug  

Dessutom inträffade en dramatisk bilolycka vid halv-åttatiden på Söderhamnsvägen i bostadsområdet Ren i Bollnäs. Enligt polisen har ett vittne sett hur en personbil i hög hastighet kört på en refug och då lättat, flugit genom luften för att till sist landa med bakvagnen i ett staket vid sidan av vägen. Ett antal personer sprang sedan från platsen och eftersöks nu av polisen.

nyheterna.gavleborg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".