Älven ligger bakom jullåten Pusselbit som handlar om julstressen. Foto: Pressbild
Älven ligger bakom jullåten Pusselbit som handlar om julstressen. Foto: Pressbild
Jakten på den perfekta jullåten

Älven från Skutskär vann jullåtstävling

Hör hela intervjun med Simon Strand från Älven
4:12 min

Julen är inte bara klappar och mys framför brasan. Simon Strand från Älvkarleby ligger tillsammans med flickvännen Olivia Blanc bakom artistnamnet Älven och vann skivbolaget Spinnups jullåtstävling med sin låt Pusselbit som handlar om julstressen.

Ge oss era tips på låtar! Vilka låtar ska vara med i jakten på den perfekta jullåten med möjlighet att bli just det – den perfekta jullåten.

– Man fick skicka in egenskrivna jullåtar och den blev utvald uppe på Universal som den som var bäst av de som blev inskickade. Det kändes väldigt hedrande att man lyckades skriva en låt som blev uppskattad av folk som ska kunna musik eller vad man ska säga, säger Simon Strand från Skutskär.

Priset var studioutrustning som Simon och flickvännen Olivia ska använda för att skaffa sig ett mer utvecklat och förnyat sound.

Var det din första jullåt?

– Ja det var det. Det har varit lite tabu att skriva jullåtar. Jag har alltid tyckt att jullåtar varit lite klyschiga så då kände jag att jag skulle vilja skriva en jullåt så att den känns mer som en poplåt.

Lyssna på Pusselbit i spellistan här ovan...

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".