Gisslandramat i Sydney. Foto: TT
Gisslandramat i Sydney. Foto: TT

Jessica från Bomhus gick in i polisens avspärrningar i Sydney

"Det känns overkligt och man förstår inte riktigt vad som händer"
5:15 min

I centrala Sydney pågår just nu ett gisslandrama, Jessica Sjöström från Bomhus i Gävle gick in i polisavspärrningarna på väg hem från en kompis. Isabell Lindberg från Bollnäs möttes av poliser, helikoptrar och avspärrningar på vägen hem till sonen i Sydney.

Just nu pågår ett gisslandramat i centrala Sydney. Det är minst ett dussin personer som tagits som gisslan av en man inne på ett café.

Jessica Sjöström från Bomhus i Gävle, jobbar som volontär på Svenska kyrkan i Sydney.

– Jag var på väg hem från en vän när jag gick rakt in i polisavspärrningarna. Min första tanke var: undrar vilken kändis som är i stan? Sedan frågade någon på vägen, då fick jag reda på att det var det här gisslandramat och terrorattacken.

Vad tänkte du då?

– Jag blev skrämd och samtidigt är det svårt att förstå. Det känns overkligt och det är verkligen svårt att ta in. Givetvis är det en olustig känsla och man blir orolig för alla inblandade.

Isabell Lindberg från Bollnäs befinner sig just nu i Sydney där hon besöker sin son. Isabell Lindberg berättar att de fick ett samtal av sin son på morgonen och han berättar vad som hänt. De försöker då ta en annan väg än den vanliga för att komma hem, då möts de av avspärrningar, poliser och helikoptrar.

Isabell Lindberg uppger dock att läget är ganska lugnt, att det inte är någon hysteri.

– Det känns overkligt och man förstår inte riktigt vad som händer. Vi känner oss inte hotade där vi är nu, men man vill inte åka ner till de centrala delarna. Man tänker på de som sitter i gisslan, det skulle ju kunna vara vem som helst. Det är fruktansvärt när man tänker på att alla kan bli drabbade.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".