Robban Lindgren sportchef Bollnäs bandy är glad över kommunfullmäktiges ja till låneansökan. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Robban Lindgren sportchef Bollnäs bandy är glad över kommunfullmäktiges ja till låneansökan. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Positivt för Bollnäs bandy

Robban Lindgren: Är självklart glad
1:27 min

Det blev ett överraskande ja till Bollnäs bandys låneansökan vid gårdagens kommunfullmäktige. Efter 1,5 timmes debatt bifölls ansökan med 24 ja röster mot 21 nej. Det slutgiltiga beslutet tas i mars 2015.

Allt tydde på att det skulle bli ett avslag för Bollnäs bandy.

I torsdags röstade ju Kommunstyrelsen nej till föreningens ansökan om ett kommunalt lån på 61 miljoner för att kunna bygga en bandyhall.

Men efter 1,5 timmes debatt i Kommunfullmäktige slutade omröstningen med 24 ja till ett lån mot 21 nej.

Trots ett positivt besked till bandyn så är det långt ifrån klart säger sportchefen Robban Lindgren.

– Vi tittar och vrider på kostnader hur man ska kunna lösa olika byggnadstekniska delar och så vidare med våra partners. Det är som vi sagt hela tiden. Är det så att det blir ett positivt beslut så kommer vi verkligen att behöva sätt oss ned, för Bollnäs bandys organisation idag kan inte bygga en bandyhall. Vi måste ta in folk och ta hjälp från alla håll och kanter.

Hur avgörande är det för er med en hall?

– Det är självklart en ganska stor framtidstro. Det kan ju vara en fin födelsedagspresent till föreningen, 120 år och ta ett nytt steg framåt. Och 120 år till kanske hallen kan stå då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".