Bandylegendaren Hans Elis Johansson blir förbundskapten för Kinas bandylandslag.
Bandylegendaren Hans Elis Johansson blir förbundskapten för Kinas bandylandslag. Foto: Lars Pehrson/TT

Hans Elis Johansson blir förbundskapten för Kina

Hans Elis Johansson, förbundskapten Kina: Rätt läckert se juniorerna få testa på klubba och boll
0:46 min

Bandylegendaren och tidigare Västerås och Edsbyspelaren Hans Elis Johansson drar österut för att bli förbundskapten för Kinas bandylandslag. 

– Jag har ju spelat i Ryssland och tycker det är läckert att vara i andra kulturer och få folk att tycka det jag håller på med är kul, säger Hans Elis Johansson.

Tidigare i november var Hans Elis Johansson över till Kina för att introducera sporten tillsammans med några andra bandyentreprenörer. De besökte då ishockeyspelande juniorer för att väcka intresset till att också testa bandy.

– Målet är väl att få ihop ett gäng som har kul och lär sig lite saker och som kan vara med och fightas mot Mongoliet, Japan och länderna som de kommer jämföras med, säger han.

Förhoppningen är att ta sig till B-VM nästa år och det finns en längtan efter att bli bra på en vinteridrott berättar Hans Elis Johansson.

– Det är läckert att se de här juniorerna när de fick se bandy och testa på klubba och boll. De såg rätt lyckliga ut, säger Hans Elis Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".