Anna Jörgensdotter
Anna Jörgensdotter dramatiserar julsånger
Jakten på den perfekta jullåten

Dramatiskt när poet läser upp våra mest välkända julsånger

Så här har du aldrig tidigare hört "Bjällerklang" och "Mer jul".
4:34 min

P4 Gävleborg är på jakt efter den perfekta jullåten. Till vår hjälp tog vi i dag Anna Jörgensdotter, poet från Gävle, som fick läsa upp texterna till två välkända jullåtar som om de vore dikter. 

P4 Gävleborg har under lång tid funderat på den perfekta jullåten.

Varje jul startar tankeverksamheten och debatterna på redaktionen. Vad ska finnas med i en jullåt? Vem ska sjunga den? Vilken textrad måste finnas med? Vad är en jullåt?

I år tänker vi genom olika vägar ta oss fram till den perfekta jullåten, i år hittar vi den! Men för att kunna finna denna heliga musikgraal så behöver vi er hjälp. Vi tror att någonstans därute finns kunskapen, kunnandet och taktkänslan som kan hjälpa oss att hitta fram till den perfekta jullåten.

I onsdagens förmiddagsprogram tog vi hjälp av poeten Anna Jörgensdotter som fick recitera texten till två av våra mest välkända jullåtar på ett mer dramatiskt sätt. 

– Mer djup i Mer jul gör den mer poetiskt, säger Anna Jörgensdotter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".