Från vänster Sören Calleberg SM-chef, Lina Haglund ordförande SM-föreningen och Joel Groth sprinter från Bollnäs som siktar på medalj på SM i Söderhamn. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
Från vänster Sören Calleberg SM-chef, Lina Haglund ordförande SM-föreningen och Joel Groth sprinter från Bollnäs som siktar på medalj på SM i Söderhamn. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Förberedelserna i full gång inför friidrotts-SM i Söderhamn

"Känns otroligt stort och hedersamt"
1:39 min

Söderhamn är värdstad för nästa års friidrotts-SM. Förberedelserna är i full gång och arrangörerna förbereder sig för att aktiva, tränare och publik ska komma till Söderhamn.

Just nu pågår förberedelserna inför nästa sommars stora friidrottstävling i Hälsingland för fullt.

I augusti står Söderhamn som värd för friidrotts-SM och det är något som Lina Haglund som är ordförande i SM-föreningen i Söderhamn ser fram emot.

– SM i friidrott är ett av de stora mästerskapen i Sverige så det känns otroligt stort och hedersamt att Söderhamn har fått det, säger Lina Haglund.

Det är den 7-9 augusti nästa sommar som friidrotts-SM avgörs i Söderhamn. Arrangörerna räknar med att omkring 800 aktiva, tränare och ledare då kommer till kommunen. Till det finns förhoppningar på uppemot 4 000 personer i publiken varje dag.

Redan nu är det fullbokat på hotellen i Söderhamn och runt om i Hälsingland. Därför efterlyser nu arrangörerna fler övernattningsmöjligheter.

– Det kan vara om någon har en villa eller ett sommarboende man kan tänka sig att hyra ut, förklarar Lina Haglund.

Friidrotts-SM i Söderhamn avgörs bara ett par veckor innan VM i Peking drar igång. Det gör att tävlingarna i Söderhamn är sista chansen för de aktiva att knipa en VM-biljett men även en bra möjlighet för de bästa att finslipa formen inför världsmästerskapen.

– De som inte har kvalificerat sig har en sista chans på SM hos oss, och har man kvalificerat sig så är det en perfekt sista tävling innan VM i Kina, avslutar Lina Haglund. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".