Foto: TT
1 av 2
Foto: TT
Du som lyssnare kan vara med och utse Den perfekta jullåten. Bild från Otto Cantzlers bok "När radion kom till stan". Foto: Tekniska museet
2 av 2
Du som lyssnare kan vara med och utse Den perfekta jullåten. Bild från Otto Cantzlers bok "När radion kom till stan". Foto: Tekniska museet
Jakten på den perfekta jullåten

Vilken är den perfekta jullåten?

Jakten på den perfekta jullåten – FINAL!
0:56 min

P4 Gävleborg är på jakt efter den perfekta jullåten. Nu har vi kommit till finalen. Vi korar den perfekta jullåten genom en omröstning!

Omröstningen är stängd! I morgon strax efter klockan 07:00 presenterar vi Den perfekta jullåten!

Vi på P4 Gävleborg har, på lite olika sätt, tagit oss fram till en punkt då vi tillsammans med lyssnarna kommer kunna kora den perfekta jullåten.

Det har gått till så att vi fått in låtförslag som vi fyllt i en lista, den perfekta jullåtslistan, därifrån har vi sedan låtit kritiker, tyckare, kännare av olika slag utse vilka låtar som koras till omröstningen av den perfekta låten.

Vi har fått in många fina rekommendationer och tillsammans med lyssnarna har vi nu – den perfekta jullåtslistan. En mycket bra lista som fungerar som bakgrundmusik, förgrundsmusik eller bara grundmusik i julpysslet och julstöket.

Vår eminenta jury har valt ut fem låtar från listan utifrån de tips och råd som vi tidigare fått av en genusvetare, poet och skivbutiksexpert. Men också utifrån deras egna erfarenheter och magkänsla.

Juryn består av experten och jullåtskännaren Erik Süss, kändistatueraren Emilia Lee, som kanske har tatuerat någon musiker som skrivit jullåtar. Sist men inte minst har vi Nijat Guljev som är vår novis i ämnet och som kommer med nya fräscha åsikter om jullåtar.

Omröstningen stänger 23 december klockan 16:00.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".