Ockelbokonstnären Tony Warren. Foto: Sveriges Radio
Ockelbokonstnären Tony Warren. Foto: Sveriges Radio

ICA erbjuder konstnär kompensation för upphovsrätt

"Jag har sagt att jag gjort en miss och det har vi erbjudit kompensation för"
0:46 min

Konstnären och tidigare Ockelbo-bon Tony Warren stämmer ICA Ockelbo för upphovsrättsbrott sedan affären tryckt upp matkassar med konstnärens motiv i ny upplaga. Nu erbjuder ICA-butiken ersättning och kompensation.

I går rapporterade vi att konstnären och tidigare Ockelbo-bon Tony Warren stämmer en Ica-butik i Ockelbo för upphovsrättsbrott, efter att de har låtit trycka upp tusentals kassar med hans motiv utan hans godkännande.

Tony Warren hade tidigare ett avtal med med ica som löpte ut 2008. Men butikschef för Ica supermarket i Ockelbo Elisabeth Lindblom hävdar att hon inte kände till att avtalet hade löpt ut.

– Jag började på Ica Supermarket i Ockelbo 2009, så jag kände inte till alls att det fanns ett avtal med Tony.

Elisabeth Lindblom berättar att hon tycker om motivet och att hon själv är Ockelbo-bo, därför tyckte hon att det var roligt att göra reklam för honom i och med att han ses som Ockelbo-bo.

– ICA har erbjudit Tony Warren en förlikning och jag har sagt att vi gjorde en miss, det har vi erbjudit en kompensation för, säger Elisabeth Lindblom.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".