Öppet hus på Bollnäs sporthall

1:29 min

Satsningen på integration via idrott har visat sig vara ett lyckat koncept och nu håller föreningarna på Bollnäs sporthall öppet hus för att visa upp sin verksamhet.

Att gå med i en idrottsförening är en bra väg in i det svenska samhället. Den tredje januari är det öppet hus på Bollnäs sporthall.

Det är ett samarbete med flyktingmottagningen och idrottsföreningar på sporthallen.

– Alla idrottsföreningar tappar ledare och medlemmar idag men i stort sett alla nyanlända är intresserade av att gå med i föreningslivet. Men de vet inte hur man gör eftersom man är inte van vid det organiserade föreningsliv som finns här i Sverige, säger Axel Arvidsson, enhetschef på Bollnäs kommuns flyktingmottagning.

Förra våren startades ett integrationsprojekt i Bollnäs med kommunens fotbollsklubbar och sen dess har det rullat på med fler föreningar.

Den tredje januari kan alla som vill, infödda bollnäsbor eller nyinflyttade, prova på en hel del olika idrotter på Bollnäs sporthall. Det handlar om såväl handboll, innebandy, simning, badminton, gym, judo, luftgevärsskytte, pistolskytte och bågskytte med mera.

Torbjörn Svensk som är verksamhetsansvarig i Bollnäs simsällskap hoppas att många kommer och provar på.

– Jag hoppas att det blir en liten folkfest med mycket skratt och barn och ungdomar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista