Sara Hector
Sara Hector. Foto: TT Nyhetsbyrån
Alpint

Sara Hector tvåa efter första åket

Sara Hector från Sandviken är i bra läge att följa upp framgången från Åre. I österrikiska Kühtai är svenskan tvåa efter första åket, 27/100 efter Mikaela Shiffrin.

Sara Hector är tvåa efter det första storslalomåket i österrikiska Kühtai. Svenskan är 27/100 efter amerikanskan Mikaela Shiffrin som leder.

Hector som kom tvåa i Åres storslalom, var halvminuten efter Shiffrin halvvägs in i loppet, men var en av ytterst få åkare som tog in på Shiffrin på den avslutande delen av åket.

– Det kändes inte så bra. Jag var lite nervös och hamnade fel i linje på något ställe. Det kändes inte som att jag fick till det riktigt. Jag tänkte att åker jag så här kommer jag sist. Jag försökte slappna av lite och jag blev lugnare i slutet av åket. Det var jätteskönt, nu ska jag ladda om och bara köra, säger Hector i TV12.

Förutom Hector så har Jessica Lindell Vikarby, Maria Pietilä Holmner, Frida Hansdotter och Kajsa Kling åkt. Lindell Vikarby är långt efter – 1,23 efter. Maria PH är ännu längre efter, närmare bestämt 1,46. Frida Hansdotter är 1,26 efter Mikaela Shiffrin. 

– Det är en svår backe. Det är svårt att se och mycket terräng. Jag hade gärna kört mer här. Sara Hector är en av de finaste människor jag mött och är en fantastisk åkare. Hon har haft problem tidigare men har hittat ett sätt nu, säger ledaren Mikaela Shiffrin i TV12.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".