Sara Hector
Sara Hector. Foto: TT Nyhetsbyrån

Första världscupsegern för Sara Hector

Sara Hector efter första VC-segern: ”Det är som en dröm”
2:41 min

Sara Hector från Sandviken tog i dag sin första seger i världscupen när hon segrade i österrikiska Kühtais storslalom.

– Jag kände mig i bra form men förväntade mig inte det. Jag är superglad. Det var tufft, ingen solskensåkning, såklart är det skönare att åka när det inte snöar men det gick bra, säger Hector efter segern i TV12 och fortsätter:

– Det är helt sjukt. Just nu är jag borta, jag är superlycklig. Jag har varit nervös hela dagen, i går också. I en hel vecka. Men det är bra att vara nervös. Nu kände jag att jag tror att jag kan vara här. Det är jätteviktigt att tro på sig själv och känna att när jag åker som jag gör då kan jag vara bäst. Det är en dröm, det är så kul, så coolt. 

Sara Hector var inför det andra åket tvåa i österrikiska Kühtais storslalom. Svenskan var 27 hundradelar efter Mikaela Shiffrin. 

– Det kändes inte så bra. Jag var lite nervös och hamnade fel i linje på något ställe. Det kändes inte som att jag fick till det riktigt. Jag tänkte att åker jag så här kommer jag sist. Jag försökte slappna av lite och jag blev lugnare i slutet av åket. Det var jätteskönt, nu ska jag ladda om och bara köra, sa Hector i TV12 efter åk 1.

Hector såg ut att tappa mot Anna Fenninger som ledde inför svenskans andra åk, men den 22-åriga svenskan som vid en mellantid var 20/100 efter, kämpade sig till ledningen med endast 9/100.

När sedan Shiffrin tappade i slutet av sitt åk och korsade mållinjen 18/100 efter Hector var saken klar. Övriga svenska placeringar (de som kom till start till åk 2): Frida Hansdotter 20:e, Jessica Lindell Vikarby 22:a, Maria Pietilä Holmner 25:a.

Poyan Ansari
poyan.ansari@sverigesradio.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".