Foto: Jessica Gow / TT
Foto: Jessica Gow / TT

Brynäs uselt på bortaplan - igen

Brynäs visade varför laget är sämst i SHL på bortaplan i söndagens match mot Djurgården - förlust med 2-5 efter en i långa stunder usel insats. 

–Pinsamt gentemot fansen att visa upp det här spelet, sade Brynäs lagkapten Niclas Andersén till C More inför den tredje perioden. 

Det var två formsvaga lag som möttes i Globen. Djurgården kom till spel med blott två segrar från de nio senaste matcherna och Brynäs hade förlorat fem av de sex senaste.

Djurgårdarna såg ut att sporras av att spela i Sveriges största ishockeyarena och gick till den första periodvilan i ledning med 3-0.

Henrik Eriksson gjorde 1-0 efter 10.45, nio sekunder in i numerärt överläge. En minut och tolv sekunder senare sköt Marcus Sörensen 2-0, frispelad av Joakim Eriksson. Och dryga halvminuten senare kom 3-0 genom Alexander Fällström, efter bara sju sekunders spel i numerärt överläge.

Drygt sju minuter in i mittperioden gjorde Djurgården 4-0, det tredje målet i spel fem mot fyra. Den här gången behövde laget 15 sekunder för att servera Alexander Fällström fritt skottfält mot öppet mål, ett läge som Fällström inte missade.

Bill Sweatt reducerade efter 17.13, ett mål som dock inte gladde bortalagets Niclas Andersén nämnvärt:

– Vi försöker och försöker, men just nu försöker vi på fel sätt. Men vi har vi har varit med och vänt förut. Vi hoppas få med oss några kassar så att det blir lite darrigt på slutet.

Men Brynäsmålen och Djurgårdsdarret uteblev. Att det skulle bli Brynäs tionde raka förlust på bortaplan stod klart när Henrik Eriksson sköt 5-1 drygt halvvägs in i tredje perioden.

Brynäsforwarden Jacob Blomqvists reducering i slutet av perioden blev blott ett tröstmål.

Segern tog Djurgården upp på den sjätte och sista direktplatsen i vårens SM-slutspel, medan Brynäs är kvar på tionde plats - bara en poäng före Leksand och fyra före Modo, de båda lagen under kvalstrecket. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".