Sara hector
Foto: Pier Marco Tacca / TT

"Sara Hector kommer vinna VM"

"Förhoppningsvis så lockar det nya barn och ungdomar till träning i klubben"
1:34 min

22-åriga Sara Hector från Sandviken kom under söndagen på första plats i Världscupen i storslalom. Saras mamma och hemmaklubb gläds åt vinsten ser ljust på framtiden.

Sara Hectors hemmaklubb Kungsberget AK är mycket stolta över vinsten. Sofia Åkesson är klubbordförande.

– För oss betyder det jätte mycket, det är fantastiskt roligt att man får se sin klubbmedlem och kompis på TV. Och jag tror att många lokalt också uppmärksammar sporten och att man inser att Kungsberget finns och att det går att åka mycket och bra skidor där.

– Förhoppningsvis så lockar det nya barn och ungdomar till träning i klubben, säger hon.

Maria Hector är mamma till Sara Hector, hon var inte på plats i Kühtais i Österike under tävlingen men följde den intensivt framför TV:n hos Saras farfar.

– Vi stog upp i hans lägenhet och klappade händerna. Det är ju fantastiskt roligt, säger hon.

I februari är det dags för VM i Colorado, vad tror du Sara har för chanser?

- Håller hon huvudet kallt och åker som hon gör nu, då har hon ju goda chanser. Men det får vi se hur det blir då, säger Maria Hector.

Sofia Åkesson, klubbordförande i Kungsberget AK tror stenhårt på Sara Hector.

- Hon vinner ju, men det är svårt att säga men hon har ju en stor chans nu när hon har fått de här pallplatserna. Men hon kommer vinna, skrattar Sofia Åkesson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".