Johan Bodell från Kilafors jobbade som produktionskoordinator under inspelningen av Wallander. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio
Johan Bodell från Kilafors jobbade som produktionskoordinator under inspelningen av Wallander. Foto: Magnus Hansson/Sveriges Radio

Johan Bodell från Kilafors jobbar med brittisk tv-serie

1:34 min

Just nu håller BBC på att färdigställa den fjärde säsongen av den engelska versionen av tv-serien om Kurt Wallander. Under hösten har de filmat i Ystad och en av dem som varit med och jobbat med produktionen är Johan Bodell från Kilafors.

25-årige Johan Bodell från Kilafors har länge haft siktet inställt på att jobba med film. Redan som 15-åring flyttade han hemifrån för att gå filmgymnasiet på Gotland.

Efter det har han även har studerat bland annat klippning och regi på Santa Barbara City College i Kalifornien.

Nu har han precis avslutat sin karriärs hittills största arbete. Det som produktionskoordinator i arbetet med den brittiska tv-versionen av Wallander. Ett arbete som han beskriver som mycket varierande.

– Ena stunden sitter man och lusläser kontrakt och avtal nästa stund styr man chaufförerna. Vem som ska hämta vem och var och hur det ska ske. Det är allt möjligt men det är det som är så roligt också, förklarar Johan Bodell.

Arbetet som produktionskoordinator ser Johan Bodell som en nyttig erfarenhet som han hoppas ska kunna leda till fler jobb i hans strävan efter sitt stora mål.

– Jag vill ju regissera mina egna filmer eller manus som andra skriver till mig. Det är målet. Men vägen dit kan se ut hur som helst. Den kan gå via att jag producerar filmer eller via andra sådana här jobb. Det spelar igen roll, tycker Johan Bodell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista