Arkivbild: Färjestad möter Brynäs säsongen 2013/2014. Foto: Fredrik Sandberg / TT.
Arkivbild: Färjestad möter Brynäs säsongen 2013/2014. Foto: Fredrik Sandberg / TT.

Elfte raka bortaförlusten för Brynäs

Brynästränaren Tommy Jonsson: ”Vår bästa match efter jul”
3:24 min

Brynäs åkte på sin elfte raka bortaförlust i SHL när man tappade ledning borta mot Färjestad.

Radiosportens referent Mats Fagerström tar ut matchens lirare i båda lagen.
Färjestad: Bernhard Starkbaum
Brynäs: Joakim Nygård

Brynäs är kvar på kvalplats i SHL efter ännu en förlust på bortaplan.

– Det här var vår bästa match efter jul. Vi hade flera bud på 2-2. Med prestation är jag nöjd. Det stormar mycket utanför men internt så gör det inte det. Och det är vad som kommer att ge oss framgång till slut, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till Radiosporten.

Färjestad vann med 3-1 efter en oväntat tam match mellan två lag i poängbehov.

– Vi har lite svårt med balansen hur vi ska spela smart och hur vi ska spela rolig hockey. Man måste hitta en balans i allt och jag tycker inte riktigt att vi har gjort det ännu. Resultatet är vad vi tar med oss, säger FBK:s Ole-Kristian Tollefsen till Radiosporten.

Färjestad tog poäng i åtta raka matcher innan förlusten mot Leksand senast. Nu återupptogs måhända lagets positiva trend med seger i årets första match. Brynäs ser inte samma ljusning.

Den 18 oktober vann Brynäs en SHL-match på bortaplan. Tio bortaförluster senare kom Gävlelaget till Karlstad för att försöka bryta den olycksaliga sviten.

Det började faktiskt rätt lovande. Efter en jämn men mållös första period tog Brynäs ledningen efter 8.43 av mittenperioden. Ett skott från Jacob Blomqvist touchade Tim Wallace som bokfördes för målet.

Men Färjestad vände på matchen och det på knappt tre minuter. Milan Gulas kvitterade i numerärt överläge, elegant frispelad av Per Åslund och Joakim Nygård gav hemmalaget ledningen efter en spelsekvens där Brynäs trycktes tillbaka rejält.

Brynäs försökte lyfta upp spelet i den tredje perioden, men laget hade stora svårigheter att skapa några egentliga farligheter framför Fredrik Petterson Wentzel i hemmakassen.

Ett sista försök att nå kvittering gjordes när målvakten Bernhard Starkbaum plockades ut efter 17.52 - sju sekunder senare gjorde Martin Röymark 3-1 för Färjestad.


Färjestad-Brynäs 3-1((0-0, 2-1, 1-0))

Andra perioden: 0-1 (8.43) Tim Wallace (Jacob Blomqvist, Jesse Niinimäki), 1-1 (14.57) Milan Gulas (Per Åslund, Toni Rajala) spel fem mot fyra, 2-1 (16.48) Joakim Nygård (Shawn Lalonde, Joakim Hillding).

Tredje perioden: 3-1 (18.01) Martin Röymark.

Skott: 33-24 (10-9, 14-9, 9-6).

Utv, Färjestad: 2x2. Brynäs: 3x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, och Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 7 158.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".