Gävle tingsrätt
SR Gävleborg rapporterar löpande när styckmordsrättegången går in på sin tredje dag. Foto: Gabriel Henning/SR Gävleborg
Nordost-mordet

Styckmordsrättegångens tredje dag: I dag förhörs den misstänkte

Rapport från Tingsrätten den tredje rättegångsdagen
0:56 min

När styckmordsrättegången idag går in på sin tredje dag kommer den åtalade 28-åringen att förhöras. P4 Gävleborg finns på plats och lämnar löpande rapporter om händelseutvecklingen.

Gårdagens förhandlingar avslutades med tre förhör med målsäganden. Förhören inleddes med den 24-åriga kvinnans ex-sambo som också är pappa till kvinnans barn.

Samtidigt som ex-sambon berättade om sin relation med den döda 24-åringen och deras gemensamma barn stirrade den åtalade 28-åringen ner i sina händer medan han skakade.

Också två av den 24-åriga kvinnans systrar blev förhörda och de beskrev sin syster som en bra mamma och att familjen haft en fruktansvärd tid sedan mordet. Den ena systern hade svårt att klara av förhöret och tvingades ta en lång paus för att stilla sin gråt medan en knäpptyst rättssal väntar. Under stora delar av förhören skakade den åtalade 28-åringen samtidigt som han vaggade fram och tillbaka i sin stol.

I dag fortsätter rättegången med fler förhör av de närstående till den 24-åriga småbarnsmamman innan det blir förhör med den åtalade 28-åringen.

P4 Gävleborg är på plats och du kan följa vår liverapportering här.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".