Bertil Wingqvist, advokat och konkursförvaltare för Lättings
Bertil Wingqvist, advokat och konkursförvaltare för Lättings. Foto Joacim Lindwall/Sveriges Radio

Fortsatt kulturverksamhet i Lättings lokaler

"Det finns fyra mycket bra hyresgäster"
1:41 min

Det är fortfarande oklart vad som kommer att hända med Kulturföreningen Lättings lokaler i Gävle. Men sannolikhet kommer det bli någon verksamhet där som liknar det som Lättings höll på med. 

– Det finns fyra mycket bra hyresgäster men det är fastighetsägaren som är Statens Fastighetsverk som bestämmer vem det blir, säger Bertil Wingqvist som är advokat och konkursförvaltare.

Vilken verksamhet håller de på med?

– Det kommer med största sannolikhet att bli någon liknande verksamhet som det som har varit, säger advokat Bertil Wingqvist.

Det var i höstas som Kulturföreningen Lättings tvingades stänga på grund av sina ekonomiska problem, bland annat orsakade av en förskingring som utreds av polisen.

– Hittar vi den som har förskingrat och om det finns pengar hos den så kommer vi att kräva tillbaka dem, det rör sig om en halv miljon kronor, i alla fall, säger Bertil Wingqvist.

Inom någon eller några veckor tror Bertil Wingqvist att vi kommer få reda på vem som kommer att hyra lokalerna vid Gävle slott, där också Fängelsemuseet är inrymt.

– Fängelsemuseets verksamhet kommer inte att beröras, möjligen att de kommer få ännu större lokaler, säger Bertil Wingqvist.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".