Rosie-Marie Berglund som känner försvunne Johan letar under dagen i området där han bor. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio
Rosie-Marie Berglund som känner försvunne Johan letar under dagen i området där han bor. Foto: Agneta Sundberg/Sveriges Radio

Inget sök görs i onödan

Rosie-Marie Berglund: Känns rätt så hopplöst
1:35 min

Under dagen har organisationen Missing People haft ett 20-tal personer ute i Bergvik för att leta försvunne Johan. Sökningarna görs i anslutning till hans hem.

Strax innan lunch skickades en grupp om åtta personer ut för att söka efter den försvunne 27-åringe Johan från Söderhamn. Sökandet av Missing People koncentreras till ett område i Bergvik där Johan bor.

– Man söker oftast efter senast sedda plats, säger Mattias Wellsén som för dagen är operativ chef i Missing People.

I lördags kväll kvart i nio klev 27-årige Johan av en taxi i Bergvik hundra meter från sin bostad.

Idag letar Missing People i skogsområden från den punkten och mot Johans bostad.

Samtidigt så gör polisen eftersök inne i centrala Söderhamn eftersom de gör bedömning att det finns trovärdiga uppgifter att Johan setts där senare vid 22 tiden på lördag kväll.

Mattias Wellsén på Missing people tror ändå inte att deras skallgång i Bergvik är i onödan.

– Nej jag anser inte att vi gör något i onödan. Vi vet ju inte vart han är så vi måste leta på alla möjliga platser.

Knappt tio personer gav sig vid lunchtid ut för att leta efter försvunne Johan.

Och förhållandena är besvärliga. Snödjupet är ungefär en halvmeter, det snöar och är 17 grader kallt. Rosie-Marie Berglund som känner Johan är med och söker.

– Det känns ju rätt så hopplöst. Men det är bara att kämpa på. Jag hoppas att fler kommer för att hjälpa till. Ju fler vi är desto bättre går det.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".