Polisen pausar sökandet. Man har bland annat använt sig av helikopter i sökandet efter 18-åringen. Foto: Wenda Hajo/Sveriges Radio
Polisen pausar sökandet. Man har bland annat använt sig av helikopter i sökandet efter 18-åringen. Foto: Wenda Hajo/Sveriges Radio

Polisens sökande efter 18-åringen avbryts

"Allting syftar till att hitta en person vid liv"
1:06 min

Trots omfattande utredning har man inte lyckats hitta den 18-årige man som försvann i Skutskär. Nu lägger polisen ned det fysiska sökandet.

Det har gått över en månad sedan den unga mannen i Skutskär försvann. Polisen har nu valt att vänta tills det blir varmare och istället ägna sig åt att bearbeta de tips som kommit in.

– Vi gör inga fysiska sökningar på platsen längre, så ser det ut, säger Torbjörn Dankel, gruppchef för den yttre verksamheten.

Och det är för att man inte misstänker brott eller hur kommer det sig?

– Precis, allt vi ser talar för att den försvunna personen har hamnat i vattnet av någon olycklig omständighet, säger han.

Räddningstjänsten har avbrutit och lägger i nuläget ingen kraft på sökandet utan kommer göra sporadiska undersökningar fram tills dess det blir vår och vattnet öppnar sig igen.

De anhöriga har anlitat ett privat företag med särskild teknisk utrustning för sökningar under vatten för att hitta honom. Företaget har tidigare varit inblandade i utredningen för att hitta den försvunne 18-åringen.

Torbjörn Dankel förstår deras oro men menar att polisen har gjort det dem kan i nuläget.

– Allting syftar till att hitta en människa vid liv, när det är uteslutet då blir det precis som vilken knastertorr utredning som helst, tyvärr, säger Torbjörn Dankel.

Lyssna på klippet med företaget som anlitats av de anhöriga!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".