Missing People ger sig inte

Organisationen Missing People ger inte upp sitt sökande efter 27-årige Johan i Bergvik utanför Söderhamn. Klockan tio idag drog Missing People igång en skallgångskedja för femte dagen i rad.

Igår onsdag vid 15-tiden avbröt polisen sitt organiserade sökande utomhus efter den försvunne Johan. Polisen anser att han inte längre kan vara i livet om han vistats utomhus sen i lördags kväll då han senast sågs.

I tisdags rubricerade polisen försvinnandet som ett människorov men det finns ingen misstänkt. Rubriceringen innebär att polisens befogenheter i spaningsarbetet ökat.

Polisen fortsätter nu att undersöka eventuella tips som kommit in och fortsätter förhöra personer kring den försvunne.

Enligt Mikael Hedström, presstalesman vid polisen görs en teknikspårning efter en telefon som Johan kan ha lånat av den kvinna ha åkte taxi med till Bergvik i lördags kväll.

I tisdags hittades också en ryggsäck under snön på isen vid småbåtshamnen i Bergvik. Enligt Mikael Hedström kan polisen inte uteslut att den är Johans. Något beslut att dyka vid kraftverket har inte fattats än säger han, trots att det finns öppet vatten ut mot kraftverket.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".