Jacob från Gävle i melodifestival för hemlösa

"Det kanske blir årets hemlösaste låt"
2:32 min

I slutet av januari anordnas för första gången en alternativ Melodifestival för att stödja hemlösa. Jacob Gordin från Gävle kommer att tävla med sin låt "Kärlekens barn".

Enligt Jacob Gordin är det första gången i världshistorien som hemlösas melodifestival anordnas. Vem som helst får vara med, och finalen går den 30:e januari på Sergels torg i Stockholm. Jacob Gordin från Gävle som bland annat är känd från tv-programmet True Talent, kommer alltså att vara en av deltagarna.

– Delvis har jag en motor i mig att aldrig sluta skriva musik, att aldrig bli impregnerad som julbocken i Gävle. Jag vill fortsätta brinna, berättar Jacob Gordin.

– På något sätt lever jag också mina texter och min musik och berättar om ett utanförskap. Jag har ju själv erfarenhet av att vara på "andra sidan", fortsätter han.

Syftet med denna melodifestival är att uppmärksamma hemlösa runt hela världen. I tävlingen, som officiellt heter Hemlösas Internationella Melodifestival, kommer Jacob Gordin att framföra sin låt "Kärlekens barn".

– Det är en jättefin låt som jag har gjort som duett med Håkan Hemlin under en turné.

Nu har låten, som är tidigare outgiven, fått en ny kostym av Gävleproducenten Jonas Strömberg.

– Det kanske blir världens hemlösaste låt, skrattar Jacob Gordin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".